Choď na obsah Choď na menu
 


17. 5. 2014

Hrdzavý kríž

Po úspešnom debute Potomkyňa prichádza Vojtech Czobor s novým, rovnako kontroverzným dielom Hrdzavý kríž.

Ak sa najbližšie rozhodnete siahnuť po novej knihe, začítajte sa do tohto románu. Hrdzavý kríž je popretkávaný množstvom udalostí, vďaka ktorým sa zrodil nevšedný príbeh...   

image_14506_19_v1.jpgVojtech Czobor

Hrdzavý kríž

Slovart, 2014      

 

 
Čo majú spoločné dedinský farár, zjavenie Panny Márie, rodinná hrobka dávno mŕtveho grófa a tichý blázon? Tajomstvo. Tajomstvo, ktoré smrdí cirkevným škandálom, odkrýva hĺbku našej viery. Tajomstvo, ktoré bolí.

Každý predsa máme svoje tajomstvá. Práve ony nás robia jedinečnými. Ale existujú aj veľké tajomstvá, ktorých prezradenie nás môže stáť život. Alebo nás môžu doviesť k závratnému dedičstvu či k odhaleniu pravdy. O svojom pôvode, o láske, ktorá prekonala smrť, o božích mlynoch, ktoré melú pomaly, ale isto.

 

Hoci je Klára Czocherová moderná akčná žena, jej plecia ťaží kríž. Obťažkal ju ním jej  rozporuplný otec, dedinský farár. Často ju ľudia vídajú postávať zamyslenú pri jeho hrobe v kúte cintorína.

Zo vzdoru sa Klára odhodlá ku kontroverznej akcii, ktorej odhalenie by mohlo pobúriť veriacich i cirkevných hodnostárov.

Poháňaná úspechom sa znova a znova pokúša poskladať záhadnú mozaiku svojej minulosti poznačenú množstvom tajomstiev, krásnych stretnutí, no i situácií, ktoré ju privedú takmer na pokraj smrti.

Prispeje k odhaleniu bielych miest Borko, jej nemý kamarát z detstva? Či tajomstvo, ukryté v hrobke grófky Irmy Pállfyovej?

Zdá sa jej, že už všetky nitky svojho osudu má pevne v rukách, keď sa odrazu úplne nečakane objaví najväčšie tajomstvo, o ktorom nemala ani tušenia...

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.