Choď na obsah Choď na menu
 


21. 7. 2012

Prezentácia knihy, Šurany, 2011

Prezentácia knihy Izabela /Láskou spútaní/

Prezentácia knihy Izabela /Láskou spútaní/, ktorá sa konala 21.júna 2011 v MsK M.Matunáka v Šuranoch bola celkom prvou prezentáciou nitrianskej spisovateľky, ktorú poznajú najmä internetoví čitatelia, Evy Avy Šrankovej. Historický román z prostredia Francúzska z 15. storočia približuje čitateľovi príbeh lásky v čase francúzsko-anglických vojen. Zvláštnosťou mladej, slovenskej, knižne debutujúcej spisovateľky je fakt, že sa zaoberá dejinami Francúzska, i keď ho nikdy nenavštívila. Príbeh je vložený do obdobia feudalizmu, do obdobia temna, ale nevyznieva smutne. Práve to, že Eva Ava opisuje inú krajinu, inú históriu ju robí inou, odlišnou od súčasných slovenských spisovateliek pre ženy. Po príbehu o láske spravidla siahajú ženy, ale v knihe Izabela sa jej čitateľ dozvedá skutočné dejinné momenty, preto môže byť zaujímavá i pre muža.

Eva Ava Šranková vydáva román Izabela /Láskou spútaní/ knižne práve teraz, jeho elektronická verzia bola uverejnená na knižnom portáli a práve veľká návštevnosť mu dopomohla do knižnej podoby.

Eva Ava Šranková píše i poéziu a prózu. Jej básne sú odrazom jej života, jej filozofie a jej postojov. V poviedkach sa venuje napríklad aj téme týrania zvierat, príbehom zo života a píše ich aj na objednávku.

Čitatelia MsK M.Matunáka sa s jej knihou zoznámili nielen prostredníctvom jej rozprávania, ale priblížila ju i autorským čítaním úryvku, tak ich vtiahla trošku do deja a navnadila na čítanie. Je zaujímavé, že je vyštudovaná chemička, ale literatúru a dejiny má veľmi rada od mladosti. Príprava a písanie jej prvého románu jej trvalo takmer 4 roky, ale už má pripravené i prokračovanie Izabely.

Prezentácia jej knihy bola v MsK M.Matunáka v Šuranoch jej úplne prvou prezentáciou, mala i trošku trému, tá však opadla hneď na začiatku, pomohla tomu pohoda, ktorá sa vytvorila.

Želáme pani Eve Ave Šrankovej veľa nových nápadov, veľa nových, zaujímavých kníh a veľa energie do ďalšej práce.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Test, just a test

RichardVop, 18. 6. 2022 7:25

Bravo, erais visitados por el pensamiento simplemente magnГ­fico

Felicito, que palabras adecuadas..., el pensamiento admirable

https://mixfilesmaker.com/