Choď na obsah Choď na menu
 


14. 10. 2013

Temný rytier

temny-rytier.jpgCandice Proctorová

Temný rytier

Slovenský spisovateľ, 2011

 

Krásna, bystrá a odvážna Attika d'Alérion je odhodlaná urobiť čokoľvek, aby ochránila milovaného brata Stephena, ktorý vstúpil do služieb kráľa Henricha II. Keď sa náhodou dozvie, že proti kráľovi sa chystá sprisahanie, rozhodne sa brata pred zradou varovať a vydá sa na nebezpečnú cestu...

 

 

Sú knihy, na ktoré sa nezabúda. Emócie, ktoré zanechajú, nás môžbyť chytia za srdce a či dojmú: samotným príbehom, ale najmä slovom – čo nie vždy býva zvykom (mnoho iste odrie prekladateľ) – , správne namiešanou dávkou opisov, ktoré dokážu udrieť na strunu toho ktorého čitateľa. Temný rytier je jednou z takýchto kníh – dotýka sa nás práve slovom.

... a žili šťastne, až kým nepomreli, je pre túto historickú romancu typické, príbeh však nie je plytký, má spád, historické reálie sú vykreslené hodnoverne.

Čo by som knihe vytkla je jej názov; rytier na obálke je viac než nepodarený – zdá sa, že práve vystúpil z 15. – 16. stor. a nie zo storočia 12., do ktorého je dej situovaný. Pre niekoho možno detail, u niekoho však možno aj takýto detail zaváži.

      

The Oakland Press o tejto knihe napísal: Pôsobivé spojenie ľúbostného príbehu, napätia a dobrodružstva... vskutku neodolateľné! Nedá sa nesúhlasiť, a zistíte to samy, ak si tento príbeh prečítate, dámy. :-)

E. A. Šranková

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.