Choď na obsah Choď na menu
 


6. 7. 2013

Plamene hriechu

 

plamene-hriechu.jpgMarek Zákopčan

Plamene hriechu

Ikar, 2013

 

Dobrodružno-romantický príbeh sleduje osudy troch žien, ktoré sa nečakane prelínajú.

Mladá šľachtičná Sofia sa už čoskoro má vydať za Adriana, s ktorým sa pozná od detstva, ale už roky sa nevideli. Ich sobáš však zatieni náhla smrť jeho otca, vojvodu z Lékavíc. Pátranie po tajomstvách minulosti privedie mladý pár na stopu Dračieho rádu. Skutočný nepriateľ však ostáva v úzadí, a ako sa ukáže, jeho odhalenie môže mať fatálne následky...

Lenorinu matku upálili ako čarodejnicu. Dievčinu vychoval záhadný starec s prezývkou Pútnik, bokom od ľudí, aby ju ochránil najmä pred zlomyseľným kňazom Lotharom. Čo sa však stane, keď sa Lenora dostane na hrad ako slúžka a vyjde na svetlo tajomstvo jej pôvodu? Zaplatí za cudzie hriechy vlastným životom?

Mariela Lékavická, Adrianova matka, si vydobyla rešpekt a úctu ako hradná pani. Po manželovej smrti sa snaží udržať rodinu pohromade, ale jej železná vôľa naráža na odpor detí, a navyše musí zamedziť odhaleniu temných tajomstiev. Keďže hrozí, že pravda vyjde na povrch, neštíti sa použiť žiadnu zbraň...

 

 

Marek Zákopčan vo svojej piatej knihe zabŕdol do obdobia 15. stor.; do čias, keď v Európe vyčíňali inkvizičné procesy, zúrili boje Husitov a v cirkvi opäť vládli rozkoly. Zabŕdol do obdobia známeho pápežskými schizmami, ale tiež do doby, kedy vznikol rytiersky Dračí rád, ktorý nám približuje.

Láska, nenávisť, rodinné tajomstvo, posadnutosť, zrada, odpustenie... toto všetko možno nájsť v dojemnom príbehu, ktorého hrdinovia čitateľa neraz čímsi prekvapia a či sa ho dotknú.    

Kniha je určená pre každého, kto má rád dobrodružno-romantické príbehy, a tiež intrigy. Mierne otvorený koniec navodzuje dojem, že časom sa vari dočkáme voľného pokračovania. Veď ktohovie, čo osud pripravil Elene? :-)

 

E. A. Šranková

 

 

  

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.