Choď na obsah Choď na menu
 


7. 1. 2017

Janičiarova žena

 

l250184.jpgJana Pronská

Janičiarova žena

Slovenský spisovateľ, 2016

 

Pútavá historická romanca obľúbenej autorky. Keď sa rytier Richard Salmo vracia do pevnosti Litava, túži iba po tom, aby obnovil panstvo svojho otca. Vôbec neráta s tým, že ho očarí miestna dievčina, z ktorej sa vykľuje dcéra grófa Pálfiho. Gabriela má oči iba pre krásneho rytiera, a tak keď vysvitne, že otcovia dohodli ich sobáš, nemôže byť šťastnejšia. Vladan Pribojič, ktorému bola pôvodne prisľúbená, sa však nemieni vzdať. Využije situáciu po príchode Osmanov, predá Richarda do otroctva a zmocní sa jeho majetku. Vďaka nezlomnej vôli žiť sa Richard po rokoch vráti do rodnej krajiny, no je z neho krutý, neľútostný janičiar, ktorý nevie zabudnúť na krivdy a zradu z minulosti. Dostane ešte šancu vzkriesiť lásku, v ktorú kedysi veril? Podarí sa mu zachrániť milovanú ženu a uzdraviť vlastné srdce, otrávené nenávisťou?
 

 

Janka vyfabulovala vskutku dojímavý príbeh so zaujímavou zápletkou. Čitateľky, navyknuté, že Pronskej romány sa končia len a len dobre, sa budú obávať, či to tentoraz nebude inak.

Autorka nenechala nič na náhodu: dejovú líniu premyslela do detailov, charaktery postáv, z ktorých každá má svoje miesto, vykreslila vskutku vierohodne, nepochybne sa vžila do každej z nich.

Milovníčky historických romancí sa bezpochyby majú na čo tešiť, Janičiarova žena nesklame.

   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.